Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
İlayda Alişan’dan sevgilisi Oğulcan Engin ile yeni paylaşım
- Seher Alp
- 27 Kasım 2024
- 2 min
- 0
İlayda Alişan sevgilisi Oğulcan Engin ile sosyal medya hesabından yeni paylaşımda bulundu.
Kırşehir’de Çiçekçiler Öğretmenler Günü İçin Yoğun Çalışıyor
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Kırşehir'de çiçekçiler, Öğretmenler Günü öncesi artan talep nedeniyle yoğun mesai yapıyor.
Euro Bölgesi’nde imalat PMI beklentilerin altında
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Euro Bölgesi'nde imalat PMI Kasım ayında daralma bölgesine geriledi. Verinin ardından euro, dolar karşısında 1,0482…